Om Rappestad Ridklubb

 

RRK-Logga

Rappestad Ridklubb bildades den 13 mars 1970 och var vid starten en förening med cirka 25 medlemmar. En inomhusmanege med måtten 12×20 m. var vad som fanns tillgängligt i ridhusväg. Dock fanns mycket engagemang, tillförsikt och massor av ideell företagsamhet i föreningen och innan det första året var till ända hade medlemsantalet utökats till 70 stycken.

Mycket har hänt under dessa drygt fyrtio år vid Nedre Fågelberg, Rappestad och vi kan tacka dessa första eldsjälar för att de en gång drog igång verksamheten. Vi har ett ridhus med måtten 20 x 40 m, en stor sandbana på 60 x 100 m. och en mindre sandbana på 20 x 60 m. Vi har en ridskola och anordnar tävlingar, alltifrån lokal nivå upp till nationella elittävlingar och vi har många väldigt duktiga tävlingsekipage inom vår klubb. Vi har dessutom lag i alla discipliner i de allsvenskor som finns här i distriktet.

De har gått bra för Rappestad Ridklubb att hävda sig i dessa sammanhang, glädjande nog, och vår största triumf hittills är bl.a. att vi har ett Elitlag i ponnydressyr men även många individuella framgångar.

Runt år 2000 hade klubben ca 350 medlemmar. Under resterande 2000-talet så har medlemsantalet pendlat runt 350-400 stycken medlemmar, men vi har på senare år märkt en viss uppgång och vi är idag ca 400-450 medlemmar.

Under hösten 2014 byggdes ett nytt Ridhus i direkt anslutning till anläggningen, vilket innebär att vi kommer kunna ha fler tävlingar och även tävlingar inomhus.